“Wat gister nog zo onwerkelijk was, is nu werkelijkheid.”

By 19 januari 2016 Blog´s, vuurloop

“Wat gister nog zo onwerkelijk was, is nu werkelijkheid.”

Zaterdag 25 april. Om 18.00 loop ik samen met Jetske Briet en Elske Kolkman de schuur binnen. Op grote picknicktafels staat eten en drinken klaar, door de jongeren zelf meegenomen. De eerste vuurlopers druppelen binnen. Als de groep van 13 jongeren compleet is kunnen we beginnen. Ik word erg blij van de kennismakingsronde. De jongeren vertellen hoe nieuwsgierig ze zijn naar deze avond. Natuurlijk is het ook spannend. Een aantal hebben wel eens gehoord van vuurlopen. Anderen hebben (nog) geen idee van wat ze te wachten staat. De sfeer is ontspannen, het voelt goed. Er is ruimte voor humor, maar daarnaast ook oprechte belangstelling voor elkaar.
Tijdens het kennismaken hebben we een gesprek over de levensfase waar ze nu in zitten, over de worstelingen die ze tegen komen, over de onzekerheden, verwachtingen en het groeiende verantwoordelijkheidsgevoel. Dit gesprek krijgt een vervolg nadat we de brandstapel hebben opgebouwd. Iedereen vertelt om de beurt op wat voor punt hij/zij nu staat in zijn/haar leven. Er is aandacht en respect voor een ieder die zijn verhaal doet. Daardoor ervaren zij ruimte en veiligheid om open en eerlijk te zijn. We steken de brandstapel aan. Door de harde wind kost dit best wat moeite. Er klinkt gelach. Op de achtergrond worden er persoonlijke gesprekjes gevoerd.

Na een korte pauze gaan we binnen verder. De grote schuur met hooi, gereedschap en een tractor voelt klein en knus aan. Het volgende uur ervaren ze hoe het is om je te richten op je mogelijkheden in plaats van je problemen. Mooi om te zien hoe iedereen de ander de ervaring gunt. Er is rust, focus en verbinding.

“Dit steeg boven mijn verwachtingen uit.”

Zij stegen boven hun eigen verwachtingen uit. Iedereen ervaart wat zij aan talenten, potentie, en mogelijkheden in zich hebben. Ze ervaren: als ik iets ècht graag wil, heb ik alle capaciteiten in mij om dat te kunnen bereiken.

Het vuurlopen is een feest! Er wordt geklapt, gelachen, gevierd, geknuffeld, gehuppeld, gesteund en bewondert.

“Dit is een groot puzzelstukje van mijn succespuzzel.”

Deze avond is door twee (nieuwsgierige) jongeren uit deze groep georganiseerd. Hun initiatief is een groot succes! Een ervaring voor het leven. Ik heb er graag aan meegewerkt!