Ik verlies de grip op mijn leven!

Haar leven loopt niet zoals ze dat graag zou willen

De bel gaat. Als ik de deur open doe staat er een onzekere jonge vrouw. Ik begroet haar en schud haar de hand. Geen stevige handdruk… en al snel trekt ze haar weg. Zij vindt het super spannend laat ze weten wanneer we aan tafel zitten. Ik schenk de thee in en vraag of ze haar verhaal wil doen.

Haar leven loopt niet zoals ze dat graag zou willen. De studie die ze nu doet voelt als een verkeerde keus. Ze wordt er helemaal niet blij van. Dit kost haar zoveel energie. Ze is moe.  Ze heeft geen idee wat ze wel zou willen. Daardoor stelt ze het maken van belangrijke keuzes uit. Ze wacht op juiste moment, op het moment dat ze zich beter voelt alleen duurt het nu al zo lang… In het gesprek vertelt ze dat ze al veel langer moeite heeft met keuzes maken. Ze past zich aan anderen aan waardoor ze zichzelf voorbij loopt. Ze probeert het iedereen naar de zin te maken maar vergeet daarbij zichzelf. Tijdens dit open gesprek kwamen ook de tranen. Ze voelt zich alleen en verdrietig.

Om een visie op je toekomst te ontwikkelen is het nodig dat je je zelfkennis vergroot. Als je jezelf beter kent, weet wat je sterke kanten zijn en wat jou belemmert, dan kun je patronen doorbreken. Doe je dat niet, dan blijf je in hetzelfde cirkeltje rond draaien. Je wilt je leven wel anders invullen maar het lukt je niet….

Eerst heeft ze zichzelf herontdekt. Ze krijgt inzicht in haar sterke kanten en valkuilen. Ze leert waarom ze doet zoals ze doet. We hebben samen onderscheid gemaakt in wat zij wil en wat ze doet (deed) om het anderen naar de zin te maken. Zo versterkt ze zichzelf met het vergroten van haar zelfkennis. Al na een maand heeft ze de eerste knoop doorgehakt: stoppen met haar huidige studie, per direct.

Terwijl we aan de slag gaan met wat ze wel wil zoekt ze naar een invulling voor haar dagen. Ze heeft een betaalde baan gezocht en maakt plannen om te gaan reizen. Nu ze toch stopt met haar studie heeft ze daar tijd voor. Een weggezakte droom die nu waargemaakt gaat worden.  Haar plezier in het leven komt terug. Doordat ze zichzelf beter kent en weet wat goed voor haar is, is kiezen voor zichzelf veel gemakkelijker.

“Nu ik weet wat goed voor mij is kan ik veel beter voor mezelf kiezen.”

Nu ze haar zelfkennis heeft vergroot kan ze haar innerlijk leiderschap verder ontwikkelen. Doordat ze zich bewust is van haar sterke kanten, valkuilen en belemmeringen kan ze bewuster gaan handelen. Ze weet wat ze nodig heeft, wat haar behoeftes zijn en baseert daar haar keuzes op.

Met een visie op je toekomst leid je een gelukkiger leven. Weten waar je naar toe wilt, een richting hebben, helpt je om de juiste keuzes te maken. Je krijgt daardoor de regie over je leven weer terug.

Zij neemt meer regie over haar leven en dat zorgt ervoor dat ze zich minder depressief voelt en gelukkiger is. Gaandeweg de maanden dat we samenwerken wordt duidelijk wat ze wil. We ontwikkelen samen een visie op haar toekomst. Er wordt duidelijk wat ervoor nodig is om dat toekomstbeeld te realiseren. Ze krijgt zin om in september weer aan een studie te beginnen. Ook wordt al snel wordt duidelijk welke studie dat zal zijn. Dat komt omdat ze weet waar ze goed in is, waar ze blij van wordt en welke bijdrage ze wil leveren aan de wereld.

In drie maanden tijd heeft ze haar leven op de rit. Ze leidt een leven waarin zij de regie heeft en gelukkig is.

“Ik bepaal zelf weer wat er in mijn leven gebeurt.”

Kabbelt jou leven zich voort omdat je niet weet wat je wil? Stel je daardoor het maken van belangrijke keuzes uit? Baal je ervan dat je de grip op je leven verliest? Gelukkig zijn er mogelijkheden om dat te veranderen. Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek en zet de eerste stap naar een leven waarin jij de regie hebt.