Mijn ontmoeting met Michelle Obama

By 30 april 2019 Geen categorie
Ik ben er klaar voor. Een jurkje je aan waar ik mij goed in voel en mijn lakschoenen aan. Net als vroeger ?. Over een paar uurtjes is het zover dan ontmoet ik Michelle Obama.
 
Ze voert gesprekken met de meest invloedrijke mensen, haar boeken blijven over de toonbank vliegen, worden veelbesproken en haar ‘Becoming-tour’ is bijna overal ter wereld uitverkocht. Waanzinnig dus dat ik haar persoonlijk mag ontmoeten en een knuffel kan geven. Na de voor mij bijzondere ontmoeting luister ik naar haar verhaal.
 
Ik heb gelachen en tranen weggeslikt. Haar verhaal, haar woorden, ze komen binnen. Deze vrouw heeft zichzelf op een bewonderenswaardige manier naar boven geknokt zonder haar eigen normen en waarden uit het oog te verliezen. Ze deelde ook over haar privé leven. Het leven dat je bijna niet in de media zag en wat haar vooral mens maakt. Een vrouw, een partner, een moeder, een dochter, een vriendin. Open en eerlijk spreekt ze over de mooiste, maar ook de moeilijkere momenten in haar leven.
 
En nee, niet alles wat ze zegt is perse ‘nieuwe informatie’. Maar tóch ben ik tot in m’n tenen toe geïnteresseerd, geboeid en nieuwsgierig naar wat ze zegt. Een aantal van haar uitspraken, die mij echt aan het denken hebben doen zetten, wil ik met je delen. Sommigen inspirerend, anderen geruststellend.
 
“Het kan zijn dat je de welbekende hoge lat bereikt, en dat daar niks blijkt te zijn. Omdat jij ‘daar’ geen plezier ervaart en het jou dus niet gelukkig maakt. Richt je op dat wat jíj vanuit je binnenste wil bereiken en streef dát na, in plaats van de verwachtingen van anderen te realiseren”.
 
Zo waar en goed om bij stil te staan. Want het is verleidelijk om de mening, oordelen en verwachtingen van anderen mee te laten wegen in de keuzes die je maakt of de toekomst die je wilt realiseren. Dus; ga steeds terug naar jou eigen ik, levensmissie, passie, wil, naar jou eigen kern.

 
“Terwijl jij je uit de shit vandaan knokt en probeert uit een diep dal te komen, ontwikkel je tegelijkertijd doorzettingsvermogen en leiderschap”.
 
Ook al lijkt de weg lang, heb je het gevoel dat je 1 stap vooruit gaat en ook weer 2 terug, het levert je sowieso iets op. Volgens Michelle in ieder geval leiderschap en doorzettingsvermogen ?.
 
“Wees authentiek en zorg dáármee voor impact. Ontdek op welke manier jouw stem het beste klinkt. Hoe jouw verhaal het beste gehoord wordt. Soms is dat zacht en fluisterend, maar dat kan krachtiger zijn en meer impact hebben dan hard en luid”.
 
Hard of zacht, het maakt niet uit, laat je verhaal horen, laat je stem klinken want het zorgt voor beweging, voor impact. Uit ervaring kan ik je zeggen dat dit klopt, dat het zo werkt. Dus wat is jou verhaal?
 
 “Alle ervaringen die je opdoet maken je uiteindelijk zekerder over je eigen wijsheid”.
 
Elke ervaring leert je iets en maakt je sterker. Maar belangrijk; bekijk het over de lange termijn!
 
“Vanaf je 50e ga jij je realiseren, terugkijkend op je eigen leven, dat er heel veel momenten zijn geweest waar je nu op terug kijkt en kan denken: I nailed it.”
 
Super geruststellend toch? Geen haast dus… Laat je niet opjagen door mensen die zeggen dat je al bijna 20 bent en nu toch aan je studie moet beginnen. Of dat je al rond je 30ste zit en het tijd wordt dat je je gaat settelen. Of dat je je dat tussenjaar niet kunt permitteren enz enz enz… Richt je vooral op dat waar jij ongelooflijk blij van wordt, dat waarvan je voelt dat het nu de bedoeling is dat je je dat doet. Wat iedereen daar ook over zegt. Mensen houden van voorspelbaarheid en houden zich graag aan de norm om ergens bij te horen. Laat je door anderen niet in een kader, in het maisveld drukken maar steek je kop er boven uit! Op je 50ste ga je je immers realiseren: I nailed it! Michelle Obama.
 
Intelligent, authentiek en misschien wel het allerbelangrijkste: ze laat haar stem horen. Op een manier die bij haar past. Ze wordt gehoord. En terecht. Wat een waanzinnige avond.