“Het leukste aan de nacht is
dromen zonder grenzen, alles mag.

Dromen zijn om uit te komen
en dat doen we overdag.”

Over mij

(Even) voorstellen…Wie ben ik? Dat is een vraag waar ik steeds gemakkelijker antwoord op kan geven. Maar dat is ook wel anders geweest. Ik heb het me vaak afgevraagd; Wie ben ik? Wat vind ik? Wat wil ik? Wat is het beste om te doen? Waar liggen mijn grenzen? Diep van binnen wist ik het. Maar daar naar luisteren en er gehoor aan geven vond ik lange tijd enorm lastig. Natuurlijk voelde ik van binnen wanneer ik iets deed wat niet paste bij mijn normen en waarden, principes, bij wat ik wilde, bij mijn mening. En hoe vervelend dat ook voelde ik heb het vaak genegeerd. Ik wilde namelijk ook leuk gevonden worden, wilde ergens bij horen, wilde het vriendje waar ik zo verliefd op was niet teleurstellen…

Inmiddels weet ik waar ik voor sta, hoe ik mijn leven vorm wil geven, heb ik een visie op mijn toekomst, maak ik mijn dromen waar, geef ik grenzen aan, en weet ik steeds beter wat goed is voor mij. In de periode dat ik me ongelukkig voelde en het allemaal even niet meer zag zitten hoopte ik een leven te leiden dat ik nu leid. Mijn leven veranderde  toen ik een besluit nam: ik droom ’s nachts en realiseer overdag. Ik ging doen wat ik wilde. Dat is me vooral gelukt door contact te zoeken met andere mensen. Mensen waarvan ik dacht dat ze me konden helpen en mensen waarvan ik voelde dat ik ze kon vertrouwen. Soms was dat een coach of therapeut, soms  de buurvrouw, een goede vriendin of een leerkracht.

Dus er is hoop. Hoe diep het dal waar je in zit ook is, ik kan je beloven alles clichés zijn waar. Na regen komt zonneschijn, er is licht aan de horizon, alles kan goed komen! Ik ben er geweest, ben de uitdagingen van het leven aangegaan en ben er nu voor jou.

Liefs,

Lisanne