Je buikgevoel volgen: zijn het vlinders of stenen?

By 27 november 2018 Blog´s

Wat heb ik nodig?
Waar voel ik me het fijnst bij? Welke behoeftes heb ik? Wat werkt voor mij het best? Wat zou ik het liefste doen? Waarvan weet je dat het goed voor me is maar doe ik om wat voor reden dan ook niet? Allemaal vragen die ik mezelf, maar zeker ook de jonge meiden en vrouwen die bij me komen, stel.

Vragen stellen.
Waarom? Het stellen van deze vragen aan jezelf helpt je om goed voor jezelf te zorgen. Om stil te (blijven) staan bij wat je nodig hebt. Om goed te kunnen functioneren, om lekker in je vel te zitten én te checken hoe het eigenlijk met je gaat. Om je buikgevoel te kunnen voelen en daar op af te gaan. Zijn het vlinders of stenen? Kun jij echt onderscheid maken? Want hoe vaak houd je jezelf niet voor de gek?

Je bewustzijn vergroten.
Dat is wat je doet, als je jezelf deze vragen stelt. Doe het dagelijks. Je weet hierdoor steeds beter hoe het echt met jezelf gaat; hoe je kunt zorgen voor jezelf. Op een manier die voor jou werkt, zonder rekening te houden met wat anderen van je verwachten. Leef niet op de automatische piloot leven: goede zelfzorg is stap 1 bij krijgen van meer regie over je leven. Stap 1 richting het leven waarin jij gelukkig kunt zijn.

Begin vandaag!
Wil je de touwtjes weer in eigen handen nemen? Plak dan bovenstaande vragen op je koelkast, hang ze boven je bed of schrijf ze voor in je agenda. Wees je bewust van wat je voelt en volg je eerste impuls. Oefening baart kunst. Je zult ervaren dat het je goed zal doen!

 

Met liefs,

Lisanne