En nu gaan we het vieren!

By 11 december 2018 Blog´s

Ik zit aan de keukentafel.
Samen met Jan. Het is avond. Het werk is aan de kant. De kinderen liggen alle drie al op één oor. De houtkachel brandt, kaarsjes aan. Op de keukentafel staan een fles champagne en 2 bijzondere champagneglazen.
Speciaal gekregen om het te vieren.

Sta er even bij stil.
Dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Ik ben er niet zo goed in; stil staan en proosten op successen. Mijn doelgerichtheid en ambitie brengen me ver, maar tegelijkertijd zorgen deze twee karaktereigenschappen ervoor dat ik altijd maar door ga. Niet stilstaan, maar vooruitkijken, door. Gelukkig ben ik getrouwd met een echte levensgenieter. Hij heeft me geleerd bewust successen te vieren.
Om trots te zijn op wat bereikt is.

Geen succes ‘te klein’.
Als je ergens trots op bent, moet dat voor je gevoel vaak over iets groots gaan, iets heel belangrijks zijn. Belangrijk voor wie? Voor anderen of voor jezelf?  Persoonlijke successen kunnen ook kleine dingen zijn. Dingen die jóu gelukt zijn, waar jij zélf trots op kunt zijn. Waar misschien niet iedereen van af weet (of van af hoeft te weten), maar die wel degelijk een verschil hebben gemaakt voor jezelf.

Elke dag lukt er wel iets.
Ben je kritisch op jezelf? Perfectionistisch of ambitieus? Gematigd of onzeker? Misschien vind je jezelf maar gewoontjes en wat je doet niet echt waardevol? Kijk aan het einde van de dag eens terug en bedenk wat er die dag allemaal gelukt is. Neem maar van mij aan: op 1 dag kan echt heel veel lukken. Twijfel je daar aan? Schrijf elke dag 3 dingen op die die dag gelukt zijn. Dat zijn jouw successen.

En vergeet ze niet te vieren.

 

Met liefs,

Lisanne