Lisanne

Elske

Over Lisanne

(Even) voorstellen…Wie ben ik? Dat is een vraag waar ik steeds gemakkelijker antwoord op kan geven. Maar dat is ook wel anders geweest. Ik heb het me vaak afgevraagd; Wie ben ik? Wat vind ik? Wat wil ik? Wat is het beste om te doen? Waar liggen mijn grenzen? Diep van binnen wist ik het. Maar daar naar luisteren en er gehoor aan geven vond ik lange tijd enorm lastig. Natuurlijk voelde ik van binnen wanneer ik iets deed wat niet paste bij mijn normen en waarden, principes, bij wat ik wilde, bij mijn mening. En hoe vervelend dat ook voelde ik heb het vaak genegeerd. Ik wilde namelijk ook leuk gevonden worden, wilde ergens bij horen, wilde het vriendje waar ik zo verliefd op was niet teleurstellen…

Inmiddels weet ik waar ik voor sta, hoe ik mijn leven vorm wil geven, heb ik een visie op mijn toekomst, maak ik mijn dromen waar, geef ik grenzen aan, en weet ik steeds beter wat goed is voor mij. In de periode dat ik me ongelukkig voelde en het allemaal even niet meer zag zitten hoopte ik een leven te leiden dat ik nu leid. Mijn leven veranderde  toen ik een besluit nam: ik droom ’s nachts en realiseer overdag. Ik ging doen wat ik wilde. Dat is me vooral gelukt door contact te zoeken met andere mensen. Mensen waarvan ik dacht dat ze me konden helpen en mensen waarvan ik voelde dat ik ze kon vertrouwen. Soms was dat een coach of therapeut, soms  de buurvrouw, een goede vriendin of een leerkracht.

Dus er is hoop. Hoe diep het dal waar je in zit ook is, ik kan je beloven alles clichés zijn waar. Na regen komt zonneschijn, er is licht aan de horizon, alles kan goed komen! Ik ben er geweest, ben de uitdagingen van het leven aangegaan en ben er nu voor jou.

“Na regen komt zonneschijn, er is licht aan de horizon, alles kan goed komen!”

Over Elske

Ik werk al langere tijd samen met Lisanne en voor Expertisecentrum Stenekes. Samen hebben we een aantal opleidingen gevolgd waardoor wij elkaar goed kennen en aanvoelen.

Ik was een kind dat het graag goed wilde doen. Ik was op alle vlakken kritisch op mezelf, perfectionistisch. Ik moest hoge prestaties leveren, aardig gevonden worden en wilde het niet laten merken wanneer ik iets niet kon of begreep. Ik durfde geen hulp te vragen want stel je voor… Daarmee kwam ik steeds verder af te staan van wie ik was, wat ik wilde, waar ik voor stond en blij van werd. Ik raakte meer en meer de grip op mijn eigen leven kwijt. Wat zeker niet betekende dat ik niet een succesvol en rijk en sociaal leven leidde, maar wel dat het steeds meer ten koste ging van mijzelf.

Ik weet hoe het voelt als je diep zit en alleen maar donkerte ziet. Maar ik weet ook hoe het voelt om weer naar boven te klimmen en de mooie dingen te zien. Hoe moeilijk dat soms ook is. Ik ben er nu voor jou. In veiligheid, vertrouwen en gelijkwaardigheid.

“In veiligheid, vertrouwen en gelijkwaardigheid.”

Karen

Wenda

Over Karen

Mijn naam is Karen Postma en ik ben 29 jaar. Ik ben als ‘rookie’ begonnen bij Fier. Na meer dan zeven jaar werkzaam te zijn geweest in de hulpverlening heb ik veel ervaring opgedaan in het begeleiden van (jonge) mensen. “De regie kwijt zijn” is een thema waar veel meiden en jonge vrouwen mee worstelen. Grip krijgen. Op jezelf en je omgeving.  Je probeert je eigen weg te vinden en dat is vaak gemakkelijker gezegd dan gedaan. Oude overtuigingen en belemmerende patronen doorbreken is lastig; soms is daarbij een steuntje in de rug nodig.

Ik geloof dat je de oplossing al in je hebt. Samen gaan we op ontdekkingstocht naar je krachten en hulpbronnen, om je zo naar een positieve richting te leiden. We praten, maar gaan ook lichaamsgericht werken om ruimte in je hoofd en lijf te creëren. Doen wat werkt en doen wat bij jou past. Jij bent wat je kiest te worden!

“Jij bent wat je kiest te worden!”

Over Wenda

Ik ben Wenda; een moedige, daadkrachtige, eerlijke en gevoelige vrouw. Ik heb er 43 jaar over gedaan om dichter bij mezelf te komen; nu leef ik mijn leven zoals ik dat graag wil. Ik heb van mijn ervaringen mijn wilskracht gemaakt. Met deze wilskracht kreeg ik door hoe emoties werken en hoe gedachten je functioneren kunnen beïnvloeden. Ik heb contact leren maken met mijn hart. Vanuit je hart je leven leven geeft ontzettend veel liefde en vertrouwen.

Nu is mijn doel om jongeren die de grip op hun leven zijn kwijtgeraakt te begeleiden in hun zoektocht. Een stukje meelopen. Weerstand onderzoeken en verlangens vormgeven. Bewustwording van wie je bent geeft zoveel ruimte en daardoor vrijheid!

“Van ‘overleven’ naar ‘leef je leven'!”

Kris

Over Kris

Mijn naam is Kris van der Stoop. Ik heb een gezonde dosis fanatisme en ik ben lekker energiek. Ik geloof erin dat alles mogelijk is en dat je alles kunt bereiken als je er vol voor gaat. Je kunt je leven leiden zoals jij dat wilt, door te kiezen wat goed is voor jóu. Maar wat is nu eigenlijk goed voor je?!

Ik vond het een tijd lang lastig om te voelen waar ik behoefte aan had en om dit te uiten. Daardoor bewoog ik vaak met anderen mee en raakte ik steeds verder verwijderd van mezelf. Genieten ging mij niet goed af terwijl ik dit juist zo graag wilde! Door mezelf uit te dagen en het positief om te draaien kwam ik op het juiste spoor terecht. Ik heb meer balans en ritme in mijn leven gecreëerd.

En ik kan je vertellen: mijn pad wordt hoe langer hoe leuker! Het voelt heerlijk om zelf de regie te hebben en te bepalen waar je heen gaat. Zowel letterlijk als figuurlijk!

Bij Expertisecentrum Stenekes gaan we aan de slag om helder voor ogen te krijgen waar je goed in bent, wat jij werkelijk wilt en gaan we stappen zetten om dit te bereiken. Hier mag je jezelf zijn en heb ik alle aandacht voor jou.

“Je kunt je leven leiden zoals jij dat wilt, door te kiezen wat goed is voor jóu.”